Ud af kroppen-oplevelser

Ud af kroppen-oplevelseEn ud af kroppen-oplevelse er at opleve sig selv – sin bevidsthed – adskilt fra sin krop. Den “klassiske” spontane ud af kroppen-oplevelse er at man pludselig oplever at svæve og kigge ned på sin egen krop. Det kan være en voldsom forskrækkelse for mange – måske fordi det at være adskilt fra sin krop logisk set (hvis man ikke ved bedre) må betyde at man er ved at dø.

For mig har det ikke givet nogen forskrækkelse at være ude af min krop. Tværtimod. Jeg elsker det, og jeg ville ønske det skete noget oftere. Jeg ved at det kan læres, men jeg må indrømme at jeg ikke har haft disciplinen til det (men det er min motivation for at arbejde med lucid dreaming for tiden).

De oplevelser jeg har haft, er sket spontant og har været meget kortvarige fordi (og det er også en klassiker) så snart jeg opdager at jeg er ude, bliver jeg så begejstret at jeg ryger lige direkte tilbage i kroppen. Ak og ve. 🙂 Siden sidst det skete, er jeg blevet opmærksom på teknikker der kan afhjælpe det (f.eks. at tænke på et sted væk fra ens krop), men jeg har endnu til gode at kunne prøve dem af. (Hvis du er ude efter den slags tips, kan jeg varmt anbefale William Buhlmans oversigt her: http://www.astralinfo.org/obe-keys-to-control/ – den er på engelsk.)

En ud af kroppen-oplevelse er ikke altid spektakulær

Ud af kroppen-oplevelser kan i øvrigt være ganske hverdagsagtige. De behøver ikke handle om at flyve rundt i spektakulære universer. Mine handler oftest om at jeg skal tisse, men min krop sover så tungt at jeg simpelthen ikke kan få den med på toilettet, så jeg vader frem og tilbage mellem seng og badeværelse i hvad der føles som en evighed, før jeg endelig får vækket min krop og får den med. Jeg har også oplevet forgæves at prøve at slukke en radio eller et vækkeur for så at opdage at det ikke var mine fysiske fingre jeg brugte, så derfor slukkede de ikke.

Er man faktisk adskilt fra sin krop?

Det føles sådan (og ser sådan ud hvis man ligefrem kan kigge på sin krop), men i virkeligheden er der måske nærmere tale om et bevidsthedsskift eller faseskift. Nogle ud af kroppen-eksperter siger at betegnelsen faktisk er misvisende, fordi det nærmere er en ind i kroppen-oplevelse.

Hvordan ved man at en ud af kroppen-oplevelse ikke bare er en drøm?

Der er meget tydelig forskel. En ud af kroppen-oplevelse føles lige så virkelig som en fysisk oplevelse. Ligesom du ikke er i tvivl om om du er vågen eller drømmer nu, så er du heller ikke i tvivl når du har en ud af kroppen-oplevelse.

Om ud af kroppen-oplevelser på dansk

Der er ikke skrevet meget om ud af kroppen-oplevelser på dansk, men der er lidt information på følgende links:

Jakob Ashtars side om ud af kroppen-oplevelser

Nyt Aspekts “Internetsp@lten” – januar 05

Ud af kroppen-oplevelser kaldes også astralrejser.

En gruppe du kan dele erfaringer i

Der findes masser af amerikanske forummer hvor emnet debatteres livligt, men jeg har ikke kunnet finde nogle på dansk. Derfor: Hvis du interesserer dig for emnet og gerne vil dele erfaringer og tips med andre danskere, så har jeg oprettet en Facebook-gruppe til formålet som du finder her:  Ud af kroppen-oplevelser, lucide drømme og andre bevidsthedsrejser.

En af gruppens meget erfarne ud af kroppen-rejsende har en hjemmeside jeg vil anbefale dig at kigge på, her: http://oobe.dk

13 thoughts on “Ud af kroppen-oplevelser

 1. Utrolig spændende læsning,jeg blev virkelig total fanget af dette.I 1977 fødte jeg en søn,jeg husker tydelig,at jeg bad mine medpatienter om at kalde på mig,da jeg så gerne ville se sidste del af :De to brødre.Der havde jeg min første ud af kroppen oplevelse.Det var herligt,især det at være vægtløs,samt jeg kunne osse slå kolbøtter i luften,utrolig fornemmelse.Prøvede at råbe til de andre piger på stuen,men de kunne ikke høre mig,jeg husker tydeligt alt det der foregik på stuen,og det der blev sagt.Jeg har sidenhen prøvet det om natten også,men ikke så fantastisk,som i 1977.Dette var lige en lille kommentar’ fra mig. Mange Hilsener Ester.

 2. Pingback: Anja Lysholm » Blog Archive » Jeg har fået et tag i hovedet!
 3. Pingback: Viden om Efterlivet | Netbabe.dk
 4. Det var da rart, endelig at høre, at det ikke kun er mig, der er “bindegal” ang. “Ud af Kroppen – oplevelser”!

  For ca. 40 år siden, da jeg stadig boede i mit fødehjem, fik jeg som 18 årig, en mærkelig oplevelse, Jeg var kommet sent hjem, fra en tur på pigejagt i byen (København) og skulle meget tidligt op den næste dag, så jeg lagde mig til at sove, nede i stuen, hvor min far kunne vække mig når han skulle op.

  Efter et par timer, begynde jeg at vågne, ved at jeg rystede lidt, over det hele, jeg åbnede øjnene og så, at jeg sag oppe i hjørnet af stueloftet og kiggede ned på mig selv. Det var nu mere beroligende og morsomt, end skræmmende, syntes jeg.

  Efter en tid fandt jeg ud af, at jeg kunne manøvrere rundt i stuen, blot ved at tænke på det. Senere kiggede jeg ud af vinduet, på den sagde faldende sne. Det var sne, men meget mere, sådan nærmest levende og med lidt blåligt lys omkring hvert fnug, og vips så sad jeg på toppen af lysmasten på hjørnet.

  Jeg nød det, ingen tvivl om det, og først nu lagdejeg mærke til en “sølvsnor” der gik fra min krop heroppe og ned til min hvilende krop nede på sofaen i stuen. Jeg kunne se gennem væggen, og var ikke det mindste bange eller havde nogle spørgsmål, nej jeg nød det.

  I mange følgende dage, faktisk 4-5 år, også efter jeg blev gift, så nød jeg mine ture ud i landskabet, Min kone og jeg var flyttet på landet, og da vi kom tilbage og sov i mine forældres hus, så kunne jeg på kommando, flytte rundt på mit legeme, til hvor jeg måtte ønske det.

  Men da så vi flyttede og mit fødehjem blev solgt, så er det umådeligt svært at få kontrol over mit legeme igen. Det er kun lykkedes 100 gang på 40 år, og jeg savner faktisk mine ture rundt i “Samfundet” uden at bruge flybrændstof.

 5. Jeg er faktisk blevet i stand til at opleve ud-af-kroppen oplevelser hver nat/morgen. Det kræver dog at min intention er stærk nok. Jo flere oplevelser jeg får jo bedre bliver jeg til det, dvs. mere klarhed og længere oplevelser. Jeg er idag 21, og for fem år siden havde jeg aldrig oplevet dette fænomen før. Jeg har brugt flere metoder, men en som for mig er særligt (læs: ekstremt) effektiv er denne:
  http://www.explorations-in-consciousness.com/vigil_method.html
  Mange har svært ved at gå fra vågen tilstand til en ud-af-kroppen oplevelse, men jeg er efterhånden blevet i stand til at gøre dette. Det er meget mærkeligt for mig ikke at have nogen at dele mine oplevelser med, da ingen rigtig forstår eller måske tror mig. Forstå mig ret: Jeg har ingen idé om hvad dette fænomen faktisk er, men jeg ved at jeg kan få fornemmelsen af at forlade min krop relativt nemt. Ofte sker det helt af sig selv. Det kan undre mig at så få kender til fænomenet, når jeg selv oplever det så ofte.

 6. Fantastisk idé med den facebook gruppe! William Buhlmans har jeg kigget på før og hans bog – adventures beyond the body – kan helt klart anbefales. Super god beskrivelse – det føles nemmelig virkeligt!

  Det gode ved den teknik som jeg linker til, er at du ikke skal være god til at slappe af eller “meditere”. Ofte kommer det helt af sig selv – ihvertfald for mit vedkommende. Så sent som i nat have jeg to oplevelser, men er lidt ude af træning så kom kun lige ud af sengen og igennem en mur hehe :). I linket står der også at hemi-sync skulle være et effektivt redskab.

 7. Ud af kroppen oplevelse er når sjælen er ude af kroppen og for mit vedkommende flyer jeg højt op mod himlen og også står på jorden og lader mig falde og så flyver man kan også flyer igennem mure osv.det sker som regel når man sover man er ude af kroppen,en dag jeg ikke havde sovet i 4 dage PGA af meget stress,lå jeg og vendte mig om på siden og prøvede at sove,var der en rystende bevægelse i hele kroppen og jeg ryg ud af kroppen og i det fløj jeg det går meget hurtigt er på vej op mod hjørnet og da jeg kigger op er der ligesom en indgang til en anden dimension flyer mod hjørnet og så kan jeg ikke huske mere,og selvfølgelig sov min krop da alt det skete.det er den mest fantastiske følelse at flyve og være ude af kroppen og man bare er fuldstændig der med sin bevidsthed ligesom når man er i kroppen og er vågen .

 8. Da jeg var 8-10 år, fik jeg en ud af kroppen oplevelse i en svømmehal, jeg så mig selv ligge dér i fosterstilling nede i vandet, jeg følte en ro, indtil min veninde hoppede ned og hev mig op. Jeg har ikke oplevet en ud af kroppen oplevelse før. Men det fik mig også til at indse, at døden/afrejsen er rolig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.