Afsnit 5: Den Ene Side af Hemi-Sync

I afsnit 3 fortalte jeg om Robert A. Monroe som har udviklet Hemi-Sync som er et lydsystem der bruges til at opnå bestemte bevidsthedstilstande, og i afsnit 4 nævnte jeg at Bruce Moen lærte at udforske Efterlivet ved hjælp af det system. Her får du en lille guide til hvordan du kan prøve Hemi-Sync selv helt gratis og se om det er noget for dig.

Hemi-Sync: Afsnit 5: Den Ene Side af Anja Lysholm from Anja Lysholm on Vimeo.

Lydfilen henter du ved at klikke her (højreklik evt. og vælg “Gem link som…” hvis filen åbner i din browser i stedet for at downloade). OBS! Jeg siger i videoen at det er vigtigt at vende hovedtelefonerne rigtigt i forhold til lydene i højre og venstre side, men det betyder faktisk ingenting, har jeg siden fundet ud af.

Skulle du være blevet interesseret i flere Hemi-Sync-øvelser, kan du se en liste over mine favoritter lige her med links til hvor du kan købe dem.

Her er den tekniske forklaring på hvad Hemi-Sync er, taget fra en brochure fra Monroe Instituttet:

“Monroe Instituttet er kendt verden over for deres arbejde med lydbølgers indvirkning på den menneskelige adfærd.Tidligt i deres forskning opdagede Instituttet at nonverbale lydmønstre havde dramatisk indvirkning på bevidsthedsstadier.

Bestemte lydmønstre skaber en frekvens-følgende reaktion(FFR) i den elektriske hjerneaktivitet. Disse blandede og sekventielle lydmønstre kan nænsomt sætte hjernen i forskellige stadier, som for eksempel dyb afslappethed eller søvn. Et fællespatent på dette område blev udstedt til Robert Monroe i 1975. Baseret på denne opdagelse og andres arbejde udviklede Monroe et system af “binaurale svingninger” ved at sende et separat lydsignal ind i hvert øre. Ved at man sender separate lydimpulser ind i hvert øre med stereohovedtelefoner, vil de to hjernehemisfærer samarbejde unisont og ”høre” et tredje signal, forskellen mellem de to lydimpulser. Dette tredje signal er ikke en reel lyd, men et elektrisk signal som kun kan skabes af begge hjernehemisfærer der virker og arbejder sammen simultant.

Resultatet af den unikke kohærente hjernetilstand kendes under betegnelsen hemisfærisk synkronisering eller ”Hemi-Sync®”. Den lydpåvirkning som skaber denne tilstand, er ikke overvældende. Den er ikke-invaderende og kan nemt ignoreres enten objektivt eller subjektivt.

Selv om hemisfærisk synkronisering optræder naturligt i dagligdagen, eksisterer den typisk kun i tilfældige, korte tidsrum. Hemi-Sync® lydteknologierne udviklet af Monroe Instituttet hjælper mennesker med at opnå og opretholde denne yderst produktive, kohærente hjernetilstand.”

Opdatering:

Siden jeg lavede videoen her, er jeg blevet certificeret TMI Outreach Trainer, hvilket vil sige at jeg må holde nogle af Monroe-instituttets workshops. Læs mere om workshops med Hemi-Sync her.

7 thoughts on “Afsnit 5: Den Ene Side af Hemi-Sync

 1. Hej Anja

  På vej hjem fra en speciel oplevelse igår aftes fra en gratis mine-workshop i HemiSync i Århus. Det slog mig at jeg havde set dig før, men jeg kunne simpelthen ikke huske hvor! Men så kom det til mig , der langs vandet og hjem! Det var skisme da via dig jeg for alvor blev interesseret i at vide mere om HemiSync, og min første oplevelse med lydterapien, hvis jeg må kalde det det.
  Jeg har prøvet det lille link du har lagt ud (noget dårlig kvalitet dog) men ret effektivt alligevel. Jeg nåede op og ud, så at sige på så meget kortere tid end jeg nogen sinde har prøvet før uden guidens via clairvoyant hjælp. Jeg er blevet meget nysgerrig på mere hemisync både i forhold til mit job og min egen selvudvikling. Nå, klokken er for mange, søvnen kalder 🙂 Glæder mig til at læse dit nyhedsbrev og dykke længere i din spændende hjemmeside. Venlig hilsen Mette Juel.

 2. Hej Mette

  Nej, hvor skægt. 😀 Og dejligt at høre at nogen faktisk får noget ud af at se mine små videoer – det har jeg (måske underligt nok) egentlig ikke forventet når jeg har lagt dem ud.

  Mange hilsner til dig
  Anja

 3. Pingback: Tag på Hemi-Sync-workshop i Århus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.