Ny bog: Uforklarlige nærdødsoplevelser – findes der et liv efter døden?

I sidste uge læste jeg Esther Dyrbys nye bog “Uforklarlige nærdødsoplevelser – findes der et liv efter døden?” – en letlæst bog på 129 sider – og jeg har lyst til at anbefale den her.

Bogen er en samling af nærdødsberetninger, ikke bare fra Danmark, men fra andre dele af verden. Hver beretning har et billede af personen, et afsnit om deres liv før nærdødsoplevelsen, et om selve oplevelsen og et om livet efter.

Bogens indledning har et kort interview med Læge Tobias Kvist Stripp, der som en del af Forskningsenheden for almen praksis på Syddansk Universitet er med til at undersøge “de psykologiske, eksistentielle og åndelige behov hos kræftpatienter samt mennesker der har overlevet et hjertestop og måske har haft en nærdødsoplevelse” (citat fra bogen). Det er bogens eneste faglige input, og det kan jeg godt lide. Måske fordi jeg har læst en del andre bøger om fænomenet som kommer ind på forklaringsmodeller.

Jeg kan godt lide at bogen er ret nøgtern idet den udelukkende fokuserer på fortællingerne, og så er man som læser selv fri til at fortolke og tro hvad man vil. Jeg kan lide dens bredde. Den viser at dem der får nærdødsoplevelser, ikke er en særlige type mennesker med en særlig historie eller tro, men at det er noget der kan ske for os alle.

Jeg har selv et par nærdødsberetninger her på siden, og jeg bliver indimellem kontaktet af journalister der gerne vil have forbindelse til dem der har haft dem, hvilket jeg desværre ikke kan hjælpe med. Men fremover vil jeg med glæde henvise til Esther Dyrbys bog til dem der er nysgerrige efter at læse flere beretninger på dansk. En virkelig fin bog.

Bogen er udgivet på Skriveforlaget hvor den også kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.