En anderledes bog om kærlighed og utroskab

Som du ved hvis du kender mig andre steder fra end efterlivet.dk, så udgav jeg i oktober 2009 en lille bog med titlen “Hvem er du utro? – en anderledes bog om kærlighed og utroskab“. Jeg føler at den er relevant at nævne her da den faktisk er et udtryk for mit spirituelle syn på kærligheden. Det er ikke noget jeg har fremhævet så meget i den da jeg henvender mig til mange andre end lige folk med spirituelle interesser, men nu hvor jeg har lavet mig en blog her på efterlivet.dk, vil jeg gerne benytte lejligheden til at uddybe den mere spirituelle side af sagen.

For mig er kærligheden en ubegrænset energi – ja, faktisk den energi vi alle består af eller stammer fra. Og at begrænse den med betingelser eller lægge låg på den ved at forhindre den i at forbinde mig med andre mennesker virker forkert på mig. Jeg har altid haft det sådan, men ikke vidst bedre end at jeg “var nødt til” at tilpasse mig de samfundsnormer der omgav mig. Jeg levede lykkeligt monogamt i 10 år med den samme dejlige mand indtil jeg forelskede mig i Gunther, hvis navn du nok er stødt på her på siden. Så skete der noget inden i mig fordi jeg oplevede at elske disse to mænd lige højt, og jeg kunne ved gud ikke se hvorfor jeg absolut skulle vælge imellem dem. Det havde været så nemt hvis jeg ikke længere elskede den mand jeg levede sammen med, men jeg oplevede overhovedet ikke nogen forskel. Desværre vidste jeg ikke dengang at der faktisk findes mennesker der har flere partnere. Det havde muligvis ikke hjulpet mig dengang, for det er jeg ikke så sikker på at nogen af de to havde været interesseret i, men havde jeg vidst at muligheden var der, havde det i hvert fald givet os alle tre en ekstra mulighed at vælge ud fra. Det endte så med en skilsmisse i stor sorg.

I dag ved jeg at der findes flere muligheder. Jeg sprang for nogle år siden ud som polyamorøs da det samme skete igen – altså at jeg forelskede mig i en anden uden at det betød at jeg elskede Gunther mindre – og jeg var så heldig at støde på begrebet polyamori i et tv-udsendelse. Det var en meget stor lettelse for mig at opleve hvordan alle kærlighedsbrikkerne inden i mig faldt på plads. Det gav en masse rod i mit liv i en periode som jeg ikke vil kede dig med, men det har været det hele værd. Det har nemlig betydet at jeg aldrig mere behøver lyve eller fortie noget som helst for den eller dem jeg elsker.

Jeg tilstræber at leve i 100 % ubetinget kærlighed. Det betyder f.eks. at det der gør min kæreste lykkelig, også gør mig lykkelig – også selv om det betyder at det ikke er mig der gør ham lykkelig, men en anden kvinde (eller en rejse med en god ven, eller en fodboldkamp lige der hvor jeg havde brug for en kæresteaften, eller …). Jeg er helt klar over at hvad der evt. måtte opstå af jalousi og sårethed, er mit ego der reagerer – ikke min sjæl, og derfor ved jeg at det er mit ansvar at arbejde mig ud af det. Det er ikke hans ansvar at forhindre det.

Min bog tager udgangspunkt i utroskab som jeg mener er et problem de fleste griber helt forkert an. Der er nemlig en enorm berøringsangst som gør at ingen tør tale om det og slet ikke med den de burde tale om det med, nemlig deres partner. Så alle går rundt med de samme tanker og føler lyst eller kærlighed til andre end den de er sammen med, men ingen tør ærligheden fordi de er bange for at miste. Hvor er det skrækkeligt. I stedet for at være helt åbne og dermed komme helt tæt på hinanden med alt hvad det indebærer, så danner de et lille skjold om hjertet som holder det svære ude (eller inde?), og efterhånden som det skjold af uudtrykte følelser bliver tykkere og tykkere, vokser de mere og mere fra hinanden. Ikke underligt vi har så mange skilsmisser. Det gør mig oprigtigt ked af det at folk ikke tør kærligheden – den rigtige sjælelige kærlighed i modsætning til egokærligheden (som ellers også kan fungere glimrende hvis bare man er enige om at det er den man deler) – for det er vel den vi alle dybest set søger, men angsten for at miste gør at vi lægger låg på den. Sikke et paradoks, hva’?

Hvordan er dit forhold til kærligheden? Søger du også den ubetingede slags, eller stiller du betingelser for at ville give den? Ønsker du kun din elskedes lykke hvis du selv er årsag til den?

One thought on “En anderledes bog om kærlighed og utroskab

  1. Hej alle sammen
    Jeg håber der er en som kan hjælpe mig. Jeg læste for nogle år tilbage en bog om at finde den spirituelle eneste ene. Bogen beskriver hvordan kvinde og mand kommer fra samme lyspartikel og det partikel bliver del til kvinden og manden, så når vi finder den som er vores rigtige bedre del, kan vi mærke det. Sådan en følelse har jeg for en kvinde, som jeg har mødt og jeg ville gerne finde bogen, så hun kunne læse den. Problemet er at jeg ikke kan huske titlen eller forfatteren, så jeg kan ikke finde den og det er jeg meget ked af, jeg håber der er en som kan hjælpe mig.
    På forhånd mange tak Keld

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.