≡ Menu

Ud af kroppen-oplevelser

Ud af kroppen-oplevelseEn ud af kroppen-oplevelse er at opleve sig selv – sin bevidsthed – adskilt fra sin krop. Den “klassiske” spontane ud af kroppen-oplevelse er at man pludselig oplever at svæve og kigge ned på sin egen krop. Det kan være en voldsom forskrækkelse for mange – måske fordi det at være adskilt fra sin krop logisk set (hvis man ikke ved bedre) må betyde at man er ved at dø.

For mig har det ikke givet nogen forskrækkelse at være ude af min krop. Tværtimod. Jeg elsker det, og jeg ville ønske det skete noget oftere. Jeg ved at det kan læres, men jeg må indrømme at jeg ikke har haft disciplinen til det (men det er min motivation for at arbejde med lucid dreaming for tiden).

De oplevelser jeg har haft, er sket spontant og har været meget kortvarige fordi (og det er også en klassiker) så snart jeg opdager at jeg er ude, bliver jeg så begejstret at jeg ryger lige direkte tilbage i kroppen. Ak og ve. 🙂 Siden sidst det skete, er jeg blevet opmærksom på teknikker der kan afhjælpe det (f.eks. at tænke på et sted væk fra ens krop), men jeg har endnu til gode at kunne prøve dem af. (Hvis du er ude efter den slags tips, kan jeg varmt anbefale William Buhlmans oversigt her: http://www.astralinfo.org/obe-keys-to-control/ – den er på engelsk.)

En ud af kroppen-oplevelse er ikke altid spektakulær

Ud af kroppen-oplevelser kan i øvrigt være ganske hverdagsagtige. De behøver ikke handle om at flyve rundt i spektakulære universer. Mine handler oftest om at jeg skal tisse, men min krop sover så tungt at jeg simpelthen ikke kan få den med på toilettet, så jeg vader frem og tilbage mellem seng og badeværelse i hvad der føles som en evighed, før jeg endelig får vækket min krop og får den med. Jeg har også oplevet forgæves at prøve at slukke en radio eller et vækkeur for så at opdage at det ikke var mine fysiske fingre jeg brugte, så derfor slukkede de ikke.

Er man faktisk adskilt fra sin krop?

Det føles sådan (og ser sådan ud hvis man ligefrem kan kigge på sin krop), men i virkeligheden er der måske nærmere tale om et bevidsthedsskift eller faseskift. Nogle ud af kroppen-eksperter siger at betegnelsen faktisk er misvisende, fordi det nærmere er en ind i kroppen-oplevelse.

Hvordan ved man at en ud af kroppen-oplevelse ikke bare er en drøm?

Der er meget tydelig forskel. En ud af kroppen-oplevelse føles lige så virkelig som en fysisk oplevelse. Ligesom du ikke er i tvivl om om du er vågen eller drømmer nu, så er du heller ikke i tvivl når du har en ud af kroppen-oplevelse.

Om ud af kroppen-oplevelser på dansk

Der er ikke skrevet meget om ud af kroppen-oplevelser på dansk, men der er lidt information på følgende links:

Jakob Ashtars side om ud af kroppen-oplevelser

Nyt Aspekts “Internetsp@lten” – januar 05

Ud af kroppen-oplevelser kaldes også astralrejser.

En gruppe du kan dele erfaringer i

Der findes masser af amerikanske forummer hvor emnet debatteres livligt, men jeg har ikke kunnet finde nogle på dansk. Derfor: Hvis du interesserer dig for emnet og gerne vil dele erfaringer og tips med andre danskere, så har jeg oprettet en Facebook-gruppe til formålet som du finder her:  Ud af kroppen-oplevelser og lucide drømme.

En af gruppens meget erfarne ud af kroppen-rejsende har en hjemmeside jeg vil anbefale dig at kigge på, her: http://oobe.dk