Hvad i alverden skal jeg med en ud af kroppen-oplevelse?

For nylig havde jeg besøg af en kvinde der ligesom jeg interesserer sig meget for ud af kroppen-oplevelser. Hun er noget mere erfaren end jeg og kan beslutte sig for hvornår hun gør det. For mig er det noget der sker spontant og efter min mening alt for sjældent. Men jeg har nu heller ikke haft den disciplin der nok skal til for at lære at gøre det med vilje.

Nå, men noget vi talte om, er at det er sært at der ikke rigtig er noget forum i Danmark hvor man deler den slags oplevelser. Det er som om det er et meget specielt og måske lidt nørdet emne som folk mest holder for sig selv. Dem der virkelig dyrker det intensivt, bruger åbenbart de mange amerikanske forummer der findes om emnet. Og de øvrige er nogle der enten har oplevelserne spontant og måske endda helst vil være fri, eller nogle der simpelthen ikke aner at det er noget der kan læres, og derfor ikke beskæftiger sig med emnet på trods af interessen.

Jeg har af den grund oprettet en gruppe på Facebook som jeg håber vil samle os der interesserer os for det. Den finder du her: Ud af kroppen-oplevelser og lucide drømme.

Der er naturligvis også en del der er uden for ovenstående kategorier. Det er dem der spørger “Hvad i alverden skal jeg med en ud af kroppen-oplevelse?” De kan simpelthen ikke se hvad det spændende ved det skulle være.  Det skyldes måske at mange tror det er en slags drømmetilstand, men det er det ikke. Man er ved fuld bevidsthed og får altså en viden om – ikke bare en tro på – at man er en sjæl/bevidsthed i en krop; at man ikke er sin krop. (Og så er det dælme dejligt at kunne flyve/svæve!)

Når det er sagt, så skal det også siges at man så vidt jeg ved, ikke kan opleve noget under en ud af kroppen-oplevelse som man ikke også kan opleve uden at have (bevidstheden om at have) “forladt” sin krop. Man kan sagtens foretage bevidsthedsrejser, have oplevelser af healing, afdødekontakt, sjælehentning og meget mere af det som folk oplever under ud af kroppen-oplevelser, uden. Det er f.eks. det Bruce Moen gør (ham kan du læse mere om her). Så der er altså ingen grund til mismod hvis man ikke mestrer ud af kroppen-tilstanden. Men det gode ved den er at man ikke er i tvivl når man har den!

Jeg har foretaget mange bevidsthedsrejser, men de er altid  (for mig, endnu da) forbundet med en del tvivl. De sanser man bruger under sådan en rejse, er nemlig de samme man bruger når man visualiserer eller fantaserer, og derfor kommer man nemt i tvivl om om det bare var noget man bildte sig ind. En ud af kroppen-oplevelse kan man ikke rigtig bortforklare på samme måde (hvis du tror man kan, har du ikke haft en ;-)).

Ud af kroppen-oplevelser kan i øvrigt være ganske hverdagsagtige. De behøver ikke handle om at flyve rundt i spektakulære universer. Mine handler oftest om at jeg skal tisse, men min krop sover så tungt at jeg simpelthen ikke kan få den med på toilettet, så jeg vader frem og tilbage mellem seng og badeværelse i hvad der føles som en evighed, før jeg endelig får vækket min krop og får den med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.