Derfor skal du kende begrebet “faseskift”

Faseskift i den menneskelige bevidsthedRobert Monroe gjorde begrebet “ud af kroppen-oplevelser” kendt, men talte senere i sit liv om at begrebet måske var misvisende. I stedet kunne man tale om et “faseskift”.

(Se ham fortælle om faseskift på video længere nede.)

Mens du læser dette, er du “i fase”. Hele din bevidsthed er til stede her i denne aktivitet. Du kan forestille dig at din bevidsthed fylder hele det kvarte hjul du ser på tegningen til venstre.

Når du dagdrømmer eller er fraværende, er en del af din bevidsthed her ikke – du er lidt “ude af fase”.

Når du sover, er du mere ude af fase – din bevidsthed er ikke så aktiv “her”, men er fokuseret et andet sted.

Er du i koma, er du næsten helt ude af fase. Og i døden ryger du så helt ud af billedet her. Din bevidsthed er ikke længere fokuseret i det fysiske. Men:

Forestil dig at du på tegningen af det kvarte hjul lægger et stykke papir i samme facon og drejer det et hak for hver af de bevidsthedstilstande der er afmærket. For hvert hak du drejer dit papir, rykker en tilsvarende bid over på den side af hjulet vi ikke kan se. Hvis vi siger at papiret symboliserer din bevidsthed, vil du se at selv om bevidstheden ikke er til stede i den fysiske del af hjulet, så er den der endnu – den ligger bare i et område der ikke er kortlagt på denne her tegning.

Det Robert Monroe gjorde, var at han kortlagde de tilstande der befinder sig på både den synlige og den ikkesynlige side af hjulet.

De forskellige tilstande kaldte han “fokusplaner” og gav dem numre. (De enkelte fokusplaner har jeg tidligere lavet (oversat) en oversigt over. Den kan du se her: Robert A. Monroe)

Numrene er neutrale forstået på den måde at det ikke er “finere” at kunne komme til fokus 49 end til fokus 10. Hvilket plan du besøger, afhænger helt af dit formål. Husk at der er tale om faser, og der er ikke noget sted i hjulet du ikke har adgang til.

Og hvorfor skal du så vide noget om faseskift?

Som du kan se, er et faseskift ikke nødvendigvis noget stort og banebrydende – det kan være noget så “enkelt” som at dagdrømme eller falde i søvn. Men kunne det ikke være fantastisk netop at kunne kontrollere selv de enkle tilstande så du kan få mest muligt ud af dem?

Du kan træne din hjerne og din dagligdags bevidsthed i at opnå de forskellige tilstande lettere. Du kan f.eks. få lettere ved at falde i søvn; du kan træne dig i at komme i en dagdrømlignende tilstand hvor de gode ideer og løsninger står i kø; du kan komme i en meditativ tilstand hvor du kan få dybere indsigter om dit liv.

Og efterhånden som du bliver bedre til at bruge og kontrollere de tilstande, vil du også kunne få adgang til resten af spektret. Det betyder ifølge folk som Robert Monroe og Bruce Moen altså også adgang til kontakt med afdøde, med din klynge, med hjælpere og sågar helt andre afkroge af universet.

Hvis det skræmmer dig at få en ud af kroppen-oplevelse, kan tanken om at du bare skifter fase, måske være mindre skræmmende. Du svinger i virkeligheden bare ud og ind af forskellige tilstande med mere eller mindre fysisk tilstedeværelse. Du er altså ikke døden nær eller i større fare bare fordi det føles som om du har forladt din krop.

I øvrigt: Hvis du tror du skal have en ud af kroppen-oplevelse eller en lucid drøm for at komme spændende steder hen i din bevidsthed, kan du bruge samme trøst: Det er ikke nødvendigt. Der er alligevel “kun” tale om et faseskift, og det kan ske på mange måder.

Hvordan kan du opleve det i praksis?

Hemi-Sync er et af de mest effektive redskaber jeg kender. Og der er flere muligheder for at arbejde med det du kan vælge, afhængigt af din nysgerrighed, dit formål og den tid og økonomi du har lyst til at investere i det:

Den gratis prøv-det-med-det-samme-mulighed

Når du skriver dig op til mit nyhedsbrev (og det kan du gøre oppe i højre hjørne), får du med det samme et link til en gratis Hemi-Sync-øvelse du kan downloade og prøve. Jeg giver dig en videointro inden, så du ved hvad du skal gøre. (Får du allerede mit nyhedsbrev, har du fået linket tilsendt tidligere. Skriv til mig hvis du ikke kan finde det.)

Køb og prøv det på cd-muligheden

Der er et utal af Hemi-Sync-titler på cd. Jeg har nogle af dem til salg i min webshop: Hemi-Sync-cd’er. Der finder du forskellige temaer og anvendelsesmuligheder. Er du i tvivl om hvad du skal bruge til dit formål, så skriv til mig, eller spørg mig via chatten på siden – måske er jeg online lige nu.

En cd koster 169 kr. inkl. forsendelse.

Tilbring en weekend hos mig, og kom dybere end du gør alene

Jeg er certificeret af Monroe-instituttet til at holde en weekendworkshop der træner dig i at komme i Fokus 10 og Fokus 12. Og hvis det lyder som nogle kedelige, grundlæggende tilstande du har lyst til at springe over for i stedet at komme ud i en fjern galakse med det samme, så må jeg endelig huske at fortælle dig at det er de tilstande alle Monroes og Moens oplevelser har taget afsæt i. Der kan ske vilde ting her som folk kan meditere i årevis uden at komme i nærheden af – selv for dem som aldrig har mediteret før. (Og her skal jeg så også huske at berolige/skuffe dig med at der ikke nødvendigvis sker vilde ting. Læs lige om forventninger her.).

En weekend hos mig koster 2200 kr. Læs om den her: Weekend-workshop med Hemi-Sync

Gateway Voyage: Flagskibet inden for bevidsthedstræning

Da Monroe begyndte at undervise i disse ting 70’erne, havde han sammen med fysiker Tom Campbell og ingeniør Dennis Mennerich stykket et 10-dageskursus sammen i udforskning af den menneskelige bevidsthed. Det blev med årene skærpet til 5 dage/6 nætter, og kurset fik navnet Gateway Voyage.

Jeg deltog selv i Gateway Voyage i 2008, og det blev et vendepunkt i mit liv som det er blevet for så mange andre der har været igennem det.

Til efteråret, nærmere bestemt i uge 42, kommer kurset for første gang til Danmark. Min belgiske kollega Rolf Nuyts underviser på det, og jeg vil assistere undervejs.

Det bliver en fantastisk indre rejse for dem der kommer med. Du kan læse mere om kurset her: Gateway Voyage

I den uge beskæftiger vi os med Fokus 10, 12, 15 og 21, og der bliver mulighed for at arbejde med f.eks. ud af kroppen-oplevelser og remote viewing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.