Æteriske olier påvirker dine drømme

Essentielle olier påvirker dine drømme

Det er ret nyt for mig at interessere mig for essentielle olier (eller ‘æteriske olier’, som vi oftere kalder dem på dansk). Underligt nok, egentlig, for jeg har altid været et ret duftorienteret menneske. Ikke desto mindre skulle jeg altså blive 47 år før den verden af potente dufte – og ikke mindst deres virkning – åbenbarede sig for mig.

Jeg har i mine seneste nyhedsbreve pippet lidt om at olierne gav mig terapeutiske drømme om natten, og flere har nysgerrigt spurgt ind til det. Dog har jeg til at begynde med mikset alle mulige olier sammen og derfor ikke vidst hvilke der påvirkede mig hvordan. Jeg kunne bare fortælle at olierne startede en vild proces for mig – en proces der slet ikke er forbi endnu.

Derfor er jeg nu begyndt at notere ned hvad der sker når jeg smører en bestemt olie på når jeg går i seng, for så kan jeg give nogle mere præcise svar.

Sådan bruger jeg olierne

For det meste smører jeg olien på brystet hvis jeg bare vil se hvad den gør, men hvis vil arbejde på et bestemt tema med den, kan jeg også finde på at smøre den på et passende chakra. Har jeg en særlig intention med at gøre det, så sætter jeg den intention ved at sige den højt (eller klart og tydeligt inden i mig selv hvis jeg ikke er alene). Og så lægger jeg mig til at sove.

Stort set hver gang jeg gør det, får jeg en af den slags drømme der “vil mig noget”. Du kender måske selv forskellen: Nogle drømme virker bare som pudsige dagsrester vi ikke har det store behov for at gå nærmere ind i, mens andre tydeligvis har noget vigtigt at fortælle os. Og det er den sidste type drømme olierne giver mig.

Hvilke olier gør så hvad?

Eftersom vi alle er forskellige, har forskellige oplevelser i bagagen og arbejder med forskellige temaer i vores liv, kan jeg ikke fortælle dig præcis at “hvis du smører x olie på, så vil du få en drøm om y”. Det er med olierne lige så forskelligt som med Hemi-Sync-meditationer og andre bevidsthedsoplevelser. Men jeg kan fortælle dig specifikt hvad jeg har prøvet, og hvad resultatet har været, så det vil jeg gøre herunder. Eftersom der (i det mærke jeg bruger, som er doTERRA) er mere end 50 rene olier og 25 blandinger, er der meget der skal prøves, så jeg vil opdatere dette indlæg løbende.

Wild Orange på harachakraet

(5/10-19)

3 nætter i træk smurte jeg Wild Orange (og en enkelt gang Tangerine = mandarin) på mit harachakra. Min intention var at forløse gamle pengehistorier.

Hver morgen vågnede jeg og havde drømt nogle ret seksuelt frustrerende drømme. Harachakraet er både forbundet med økonomi (på en anden måde end rodchakraet), kreativitet og seksualitet, så det giver jo god mening. Drømmene handlede om mænd der ikke rigtigt ville trænge ind i mig, og om (mine) orgasmer der udeblev (i den ene drøm pga. en vibrator der blev ved at løbe tør for strøm 😄). Det er (sådan er drømme jo) ikke noget der afspejler mit virkelige sexliv, så skal jeg relatere det til økonomi, kunne det være noget med at være frustreret over nogen der ikke rigtig vil investere i mig, noget med en ubalance i at give og modtage og hele tiden at løbe tør for energi (eller penge?) og derfor forblive utilfredsstillet. Det må jeg tolke lidt videre på – og fortsætte med de orange olier her.

Lemongrass og Lime på brystkassen

(September ’19)

Lemongrass (citrongræs) er en olie der renser og fornyer, og en aften besluttede jeg mig til at det var tid til at slippe nogle gamle følelser af frustration og sorg. Jeg blandede den med lime, som bl.a. giver livsglæde, i håb om netop at transformere frustrationen til glæde. Blandingen smurte jeg på brystkasse og hals.

Tidligt om morgenen lå jeg i en halvvågen tilstand (Hemi-Sync-kursister vil kende den tilstand som Fokus 10) og mærkede hvordan noget gammelt ligesom blev trukket op og ud af min brystkasse og hals. Det føltes let og rart, og jeg lå bare og lod det ske, i vished om at jeg jo netop havde bedt om noget tilsvarende. Da jeg vågnede (rigtigt) nogle timer senere, var jeg helt glad og stod op og var fuld af energi.

Align i navlen og på hjertet

(29/9-19)

En aften følte jeg mig draget af den olieblanding der hedder Align, som består af Bergamot, Coriander, Marjoram, Peppermint, Geranium, Basil, Rose og Jasmine. Jeg puttede en dråbe i navlen, fordi jeg lige havde læst en artikel om at det kunne være godt, og så smurte jeg den på hjertet.

I løbet af natten og næste morgen befandt jeg mig i en bemærkelsesværdig tilstand af ro. Det var som om der simpelthen var mere stille i huset. Først nogle dage senere tænkte jeg på om min tinnitus mon havde været tavs lige der, men jeg ved ikke om det var det (og den er i så fald desværre vendt tilbage ;-))

Arborvitae i diffuseren før sengetid

(10/10-19)

Jeg arbejder på at slippe min tendens til at ville kontrollere og i stedet give mig mere hen til livets udfoldelse i tillid. Til det formål købte jeg Arborvitae-olien hjem. Dens motto synes nemlig at være “din vilje ske, ikke min”.

Da jeg havde fået den hjem, diffusede jeg den i et par timer før jeg gik i seng. Det er en anden måde at påvirkes af olierne på. Om natten drømte jeg om en veninde der havde fået job på et kontor. Hendes arbejde bestod i at korrekturlæse, og da hun spurgte mig til råds om noget, konkluderede hun selvfølgeligt “nå ja, dét der skal jo rettes, for eksempel – enhver ved jo at det hedder “flere creme” ikke “flere cremer” (drømme er virkelig sjove 😄). Jeg var paf over hendes konklusion, og vi diskuterede det heftigt. Hun slog det op i Retskrivningsordbogen, men brugte den udgave fra 1986, og jeg sagde at meget jo var sket siden da, så jeg slog det op på dsn.dk på min telefon. Til min store irritation, kunne jeg læse alt andet om ordet ‘creme’ end lige flertalsformen som jeg ledte efter.

Drømmen fortalte mig (bl.a.) noget om hvor bange jeg altid er for at lave fejl. Tit lader jeg være med at udtale mig om noget, fordi jeg ikke kan holde ud hvis nogen der ved mere end mig, skulle fange mig i en fejl. Det er ret hæmmende.

Salubelle på hjertet

(20/11-19)

Jeg var lige kommet hjem fra Milano og var lykkelig for at være kommet hjem til mine olier (ja, så bidt kan man blive af dem!). Jeg snusede til mange af dem og blev overrasket over at jeg næsten ikke kunne få snuden ud af Salubelle som jeg – lige da jeg fik den – slet ikke kunne holde ud. Det fascinerer mig hvordan olier kan gå fra at være uudholdelige til at blive favoritter, men det skyldes efter min overbevisning deres terapeutiske virkning. Når vi har taget dét ind og forliget os med dét som olien repræsenterer, så bliver den pludselig enten neutral eller en favorit.

Da jeg gik i seng, smurte jeg den på hjertet. Jeg drømte om natten at jeg stod på en scene og – måske modtog jeg en pris af en slags, det husker jeg ikke – var bevidst om at mit hår så virkelig sjusket ud. Det var fedtet og trængte til en klipning. Jeg var meget glad, men jeg så bare udefra at det så kikset ud. Bagefter begyndte jeg derfor at børste det, og efterhånden blev håret mere og mere blankt og ildrødt.

For mig har mit hår i drømme altid repræsenteret min spirituelle udvikling, og denne min anden tur til Milano som underviser var betydningsfuld. Jeg havde et helt andet overskud og ingen nervøsitet overhovedet. Som jeg sagde til min kæreste på vej i lufthavnen: Jeg føler mig simpelthen som et andet menneske end hende der tog af sted i februar. Og det føles som om det har noget med olierne at gøre – den udvikling de har sat i gang. At mit hår blev rødt i drømmen vidner om mere ild og mere forankring.

Salubelle står for spirituel indsigt. Den er en blanding af frankincense, sandeltræ, lavendel, myrra, helichysum og rose.

Deep Blue på hjertet

(2.-4. december 2019)

Deep Blue er en blandingsolie jeg ikke har tillagt nogen særlig betydning. Den bruges til ømme muskler, og det er hvad jeg har brugt den til. Nu fik jeg imidlertid lyst til at eksperimentere med olien Wintergreen, men havde den ikke, så jeg valgte midlertidigt at forsøge med Deep Blue som bl.a. indeholder den. Temaet jeg arbejder med for tiden, er “overgivelse” (slip af kontrol med hvordan livet udfolder sig).

Og sikke en vild omgang drømme den har sat i gang! Jeg har brugt den 3 nætter i træk, og alle tre nætter har jeg drømt helt vildt. I “morges” vågnede jeg kl. 10.30 og var helt omtumlet. Jeg har drømt om at have glemt at tjekke ud af et hotel i tide, at være usikker på at kunne nå mit fly tilbage til Danmark og en masse forvirring i den dur. De to foregående nætter havde andre temaer på tapetet, men alt sammen handlede om det der var min intention med olien: At slippe kontrollen, at føle mig værdig og at lade være med at sammenligne mig eller mine resultater med andre(s).

Stay tuned

Det er mine foreløbige erfaringer lige på drømmeområdet. Som du kan se, har jeg medtaget nogle oplevelser der ikke kan betegnes som drømme, men fordi de er sket i (halv)søvne, har jeg taget dem med.

Indlægget opdateres som sagt løbende efterhånden som jeg får flere erfaringer.

Hvilke olier skal du bruge?

Jeg skal blankt erkende at jeg kun kender ét mærke: doTERRA. Altså, “kender” som i “har personlige erfaringer med”. Jeg aner ikke om Urtegaardens m.fl. kan det samme. Hvad jeg ved om doTERRA, er at de arbejder specifikt med at produkterne skal være så rene at de kan bruges terapeutisk. Der er absolut ingen tilsætningsstoffer i, og planterne der bruges, gror der hvor de naturligt har de bedste vækstbetingelser.

Vil du have min hjælp og sparring til oliekøb, er du meget velkommen til at melde dig ind i doTERRA via mig (ja, det er network marketing, men i det team jeg er medlem af, gør vi tingene pænt og ordentligt). Det kan du læse meget mere om på min specifikke side om olierne: Essentielle olier > Få rabat og gratis produkter

Skriv meget gerne dine egne erfaringer med drømme og essentielle/æteriske olier i kommentarfeltet. Jeg vil gerne inspireres til hvad jeg kan prøve af.


Tilføjelse 17/10: Jeg faldt lige over denne artikel der fortæller om en undersøgelse der viste at “Behagelige dufte giver dejlige drømme” (og ubehagelige dufte giver så det modsatte). Scroll ned til overskriften “Roser og rådne æg” for at læse det. Det kunne være interessant hvis forskningen tog skridtet videre og undersøgte om særlige dufte gav særlige drømme. Indtil da må jeg fortsætte min egen udforskning. 🙂

One thought on “Æteriske olier påvirker dine drømme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.