Konspirationsteorier og bevidsthed

Diamant

I disse dage er vi midt i en corona-nedlukning. En tid der giver grobund for nye konspirationsteorier – eller måske rettere en udvidelse af de eksisterende. Teorierne har været der i årevis, men nye har fået øje på dem, og jeg ser dem i disse dage blive delt steder hvor jeg ikke så dem før.

Det er ikke et emne der trækker i mig. Jeg undres mere end jeg fascineres – også efter at have set videoer andre finder overbevisende. Men jeg mærker en ærgrelse over fokus og formidling – på begge sider af debatten. Så jeg har lyst til at komme med et par – indrømmet: helt uopfordrede 😉 – råd og efter min mening værdige overvejelser:

  1. Lad være med at kalde hinanden for tosser, får, sølvpapirshatte … namecalling har aldrig fået nogen til at blive klogere eller interessere sig for dit synspunkt. Tværtimod.
  2. Hold øje med dit (evt. spirituelle) ego. Føler du dig bedre end andre? Har du set noget de andre ikke kan se, og nu synes du de er lidt dumme eller naive? Ups, dit ego er på spil. (Føler du dig særligt indviet pga. din høje spirituelle udvikling, så velkommen til dit spirituelle ego der er en smule mere raffineret end dit menneskelige, men det er stadig et ego. Ofte et stort og meget dygtigt et.)
  3. Apropos spirituel udvikling: Er du lige nu i krig (!) mod eller begejstres over at afsløre nogen der er et andet sted i deres livshjul end du er i dit? Synes du folk der ikke er så langt (?) som dig, skal udskammes, straffes, fjernes fra jordens overflade … eller skal de (også) møde hjælp, tilgivelse og næstekærlighed?
  4. Passer din kamp mod det onde (hvad end det onde bare er andres naivitet eller grove forbrydelser) i det hele taget med dine øvrige overbevisninger? Taler du f.eks. ofte om loven om tiltrækning, mens du har et indædt fokus på ondskab? Taler du om tilgivelse og kærlighed, mens du bruger grove ord om dem du er imod?
  5. Hvis du er en af de mange (jeg er selv en af dem) der tror på at verden uden for os, afspejler verden inden i os, har du så lavet dit skyggearbejde i forbindelse med de ting du tror om verden? (Hvor lader jeg mig narre af noget der ser ægte ud? Hvor bidrager jeg til et rædselsregime? Hvor bidrager jeg til mishandling af andre? Hvor føler jeg mig elitær? Hvor er jeg en sølvpapirshat? Hvor tror jeg på noget andre ikke forstår?)

Jeg siger ikke at vi skal lukke øjnene og chante “alt er godt” mens vi peger alle fingre indad, når vi får øje på noget skidt i verden – slet ikke. Men vores formidling og integritet betyder alverden for hvordan vores budskaber modtages.

Så uanset hvilken fløj du er på i konspirationsdebatten, skal herfra lyde en opfordring til høj bevidsthed, åbent hjerte, forståelse, tilgivelse og næstekærlighed.

https://www.youtube.com/watch?v=IkwQKCVWO9c

P.S. Ovenstående er bl.a. funderet i mange års endeløs debatteren med skeptikere. Uanset i hvilken retning din skepsis peger, kan du måske også have glæde af mit indlæg “Sådan overlever du at debattere med en skeptiker

Provokeres du i særlig høj grad af enten den ene eller den anden fløj, kan jeg varmt anbefale dig  at lave The Work

One thought on “Konspirationsteorier og bevidsthed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.