Beder du morgenbøn? Her er min

Ikon: Maria Magdalene
Resultatet af mine bestræbelser på at skrive min første ikon: Maria Magdalene

I denne uge har jeg været på 4 dages kursus i at skrive ikoner. Ikke den slags ikoner der er på din skærm, men kristne malerier der fortæller bibelshistorien. (Og ja, det hedder at skrive dem, ikke male dem. Selv om det vist kan diskuteres.)

Det er ikke fordi jeg er kristen. Jeg er såmænd ikke engang medlem af folkekirken (som om det sagde noget om ens grad af kristenhed). Men jeg faldt over en flyer for kurset her i Korsør hvor jeg bor, og sendte den til min kunstnerveninde som jeg vidste interesserede sig for ikoner, og så besluttede jeg mig for selv at tage med. For at give mig selv en udfordring, og for at lave noget helt anderledes end jeg plejer. Jeg har nemlig aldrig malet før.

Det var et fantastisk skønt kursus, og en af de ting jeg tog med mig hjem, handler hverken om maling eller ikoner:

Når man skriver ikoner, indleder man arbejdet med en bøn. Det kan f.eks. være denne:

“O Herre i Himlen, du alskabningens ildfulde arkitekt, oplys din tjeners blik, sæt vagt om hans hjerte og led hans hånd, så han på passende vis og fuldstændigt må gengive dit billede – til ære og skønhed for din hellige kirke. I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn – nu og altid og i evighedernes evigheder. Amen.”

Og det havde jeg lyst til at fortsætte med da jeg kom hjem. Ja, altså ikke lige den bøn, for mit daglige virke er ikke at skrive ikoner, men det er sætte en intention for sin dag eller for ting man skal og vil, har jeg tidligere brugt meget. Og det her gav mig ideen til at lave mig en fast “morgenbøn” at starte dagen med. Et lille ritual der sætter kursen for min dag i harmoni med det liv jeg ønsker at leve, og det menneske jeg gerne vil være.

Her er min personlige morgenbøn. Du er velkommen til at bruge den samme eller bare lade dig inspirere til at skrive din egen.

Morgenbøn til livet

Jeg hilser dig, mit elskede liv, med løftet om at leve i høj bevidsthed.
Lad mig i dag tiltrække nærende mennesker, kærlighed og lys.
Lad mine opgaver i dag føles lette og ubesværede.
Inspirer mig i dag til at foretage den højeste bevidstheds valg i den tid jeg har til rådighed, de mennesker jeg omgiver mig med, og den føde jeg nærer min krop og mit sind med.
Hjælp mig med at hjælpe andre på den bedst mulige måde for alle parter.
Hold mig på sporet af min højeste bevidstheds vej.
Jeg elsker dig, og jeg elsker mig.
Lad alt dette ske.
Amen

Jeg læser den højt for mig selv om morgenen inden jeg står op, og jeg kan faktisk mærke at den gør en forskel for hvordan min dag forløber. Jeg foretager nogle andre valg end jeg plejer. Jeg føler mig mere fokuseret og bevidst. Noget jeg længe har trængt til.

Og sådan kan man få noget andet med hjem fra et kursus end man regnede med da man kom. 🙂

One thought on “Beder du morgenbøn? Her er min

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.