Gratis meditation i Korsør – hvorfor og hvordan?

Hemi-Sync-workshop

Jeg er blevet spurgt til mine gratis Hemi-Sync-meditationsaftener om torsdagen: Hvordan foregår det? Et andet spørgsmål jeg endnu oftere får, er: Hvorfor er det gratis??

Jeg starter med det første:

Hvordan foregår det?

Folk kommer kl. 20, og så starter vi med lige at få en kop kaffe eller te (bruger man mælk, skal man selv have lidt med, for jeg har kun plantemælk i køleskabet) og præsentere os for hinanden hvis vi ikke har mødt hinanden før.

Jeg fortæller så hvilken Hemi-Sync-øvelse jeg har valgt denne aften. Oftest vil jeg dog spørge først om nogen har et bestemt tema de kunne tænke sig at det handlede om – det kunne være healing, parforhold, chakrabalancering, afspænding, tidligere liv, manifestation, succes, selvværd, kreativitet, efterlivet, vejledning m.m. – men hvis ikke, så har jeg valgt en på forhånd. Hvis der er noget særligt man skal være opmærksom på ved den, så gennemgår jeg lige hvad den handler om.

Så slår vi nogle madrasser ud og lægger os ned (dem der hellere vil sidde op, kan blive siddende), man tager et tæppe over sig så man ikke fryser undervejs, og evt. en lille pude over øjnene så man lukker af for lyset. Man tager hovedtelefoner på (det er vigtigt for virkningen af Hemi-Sync – se mere om hvordan Hemi-Sync virker, her), og så sætter jeg øvelsen i gang. Jeg har alt udstyr – man skal bare medbringe sig selv og sin nysgerrighed.

Øvelsen er en guidet meditation på engelsk. Folk der ikke er så gode til engelsk, oplever typisk at de får noget ud af øvelserne alligevel fordi Hemi-Sync virker uanset, og man kan gætte sig til det man ikke forstår, når jeg har forklaret forløbet inden. Det gør jeg ekstra meget ud af hvis der er folk med der ikke forstår engelsk ret godt (hvis de ønsker det).

Øvelserne varer ca. 40 minutter. Man kan som ny tro at “det er sørme længe at skulle sidde/ligge stille”, men ens tidsfornemmelse undervejs er typisk “i uorden”, så det føles ikke som så lang tid. Desuden er Hemi-Sync formidabelt til at få ens krop til at slappe fuldkommen af, så man kan ligge meget længere end man måske tror inden!

Efter øvelsen kommer vi stille og roligt til os selv igen og sætter os sammen over kaffen/teen, og så snakker vi om hvad (om noget) vi oplevede undervejs. Der er ingen deletvang – man har altid lov at holde sin oplevelse for sig selv. Nogle gange skal tingene lige synke ind før man har lyst til at dele. Det kan også være man bare faldt i søvn, og det gør heller ikke noget. Så fik man da en tiltrængt lur. 🙂

Ca. kl. 21.30 skilles vi igen.

Nu til det andet spørgsmål:

Hvorfor er det gratis?

Lad mig starte med at sige: Man har altid lov at smide en 20’er til kaffen eller mere hvis man har det skidt med at jeg gør det her gratis. Jeg har absolut ingen forventninger om det – jeg mener det når jeg siger at det er gratis – men jeg tager det heller ikke ilde op hvis du gerne vil betale noget. Folk har det forskelligt med at give og modtage. Det skal gerne føles godt for alle at være med.

Men hvorfor er det så gratis? Det er gratis fordi det jeg gør her, er en tradition jeg følger inden for den uddannelse jeg har taget i USA.

Folk der har været på kursus på Monroe-instituttet (som er det sted jeg er uddannet og selv tager på kursus så ofte jeg kan slippe af sted med det), savner ofte at kunne dele deres oplevelser med ligesindede når de kommer hjem. Derfor er der opstået det de kalder “Local Chapters”, altså lokalnetværk hvor folk mødes og lytter til Hemi-Sync-øvelser sammen.

Nu er der ikke ret mange her i Danmark der har været på Monroe-instituttet, men en del har været på mine weekendkurser, og de skal også have et sted at møde ligesindede. Så det jeg indbyder folk til her, er altså mit “Local Chapter” i Korsør. Mine kursister bor så over hele landet og ikke lige omkring mig, så mit netværk ville ikke eksistere hvis jeg ikke holdt det åbent også for folk der ikke lige har været på kursus hos mig. Og jeg vil gerne selv have sådan et netværk.

Så selv om jeg fungerer som “Local Chapter Leader” og altså er den der lægger viden, udstyr, lokale og øvelser til, så er jeg også “bare” en begejstret Hemi-Sync-bruger der gerne vil dele min begejstring med andre nysgerrige.

Det er altså ikke noget jeg gør for at sælge noget, og ingen bliver prakket noget på når de er her. Jeg har cd’er og workshops til salg, og det kan man ikke undgå at få øje på da vi befinder os i mit lille kursuslokale, og man er da altid velkommen til at købe noget når man er her, men der foregår ikke noget aktivt salg fra mig.

Ofte er der andre selvstændige der synes det er helt forrykt at jeg gør sådan noget gratis, og tager det som et udtryk for at jeg ikke respekterer mig selv, min tid og mit “produkt”. Jeg synes personligt det er ærgerligt at man som selvstændig absolut skal kommercialisere alting og aldrig gøre noget gratis eller “gratis med det formål at sælge noget andet”. Ud over at undervise i at udforske bevidstheden ved hjælp af Hemi-Sync og naturligvis tage penge for de workshops fordi det er mit arbejde, så har jeg også en helt personlig passion og begejstring for det, og det er den jeg får lejlighed til at dele med andre her. Den del gør jeg gerne uden at tjene penge på det.

Hvor tilmelder man sig?

Jeg har en Meetup-gruppe til formålet. Jeg opretter som regel også Facebook-events for at sprede budskabet, men jeg har erfaret at man ikke kan stole på Facebook-tilmeldinger, og derfor har jeg lavet Meetup-gruppen som du kan tilmelde dig her: Gratis meditation med Hemi-Sync

Det er vigtigt for mig at jeg kan regne med tilmeldingerne så jeg ved hvor meget udstyr jeg skal gøre klar, og hvor meget kaffe og te jeg skal lave. Derfor skal tilmelding ske i gruppen. Det gør også at andre tilmeldte kan se hvem der kommer.

Hvor mange kommer der?

Nogle gange er vi kun 2, andre gange 4 og sjældnere 6-7 stykker. Jeg aflyser ikke selv om vi “kun” er to, men kan du se på Meetup at du er den eneste tilmeldte, og synes du det er for kedeligt, så siger du det bare til mig, og så aflyser vi – værre er det ikke. Det plejer dog at være ganske hyggeligt at være få, og det gør jo ingen forskel for øvelsen vi laver sammen. Men det er også en af grundene til at jeg vil have tilmeldingerne samlet der: Det hjælper på folks lyst til at dukke op, at de kan se at der kommer andre.

Jeg håber det var svar på de spørgsmål du måtte have om mine gratis aftener. Har du flere, så skriv til mig på [email protected], eller meld dig ind i Meetup-gruppen og spørg mig der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.