Hvad Edison vidste om inspiration (men kun havde en besværlig metode til at opnå)

En Facebook-ven skrev forleden på sin væg: “Du er ved at falde i søvn, og pludselig bliver du ramt af en indsigt; løsningen på det problem du har grublet over de sidste par dage. Og så er du bare nødt til at stå op og gøre noget ved det. Hvor mange her oplever det?”

Det var der en del der svarede ja til. Jeg oplever det selv, og du gør sandsynligvis også. Det er nemlig ret almindeligt at indsigter, løsninger og inspiration dukker op netop som vi er ved at falde i søvn, eller lige inden vi vågner.

Opfinderen Thomas Edison var efter sigende så bevidst om den tilstand at han udnyttede den til at få gode ideer når han arbejdede. Det siges at han sad i en lænestol med armen på armlænet og noget i hånden, og så brugte han en afslapningsteknik til at komme i denne her tilstand af at være lige ved at falde i søvn. Under hånden stod der en metalbakke, så hvis han faldt i søvn og derfor tabte det han havde i hånden, ville det larme så han vågnede. På den måde skulle han have trænet sig op til at blive længere i den tilstand hvor han kunne få gode ideer.

Den samme tilstand brugte Edgar Allan Poe og Salvador Dali efter sigende til at få inspiration. Og som sagt er det noget der sker for de fleste af os på et eller andet tidspunkt. Så nogen mystisk og fremmed tilstand er det altså ikke. Men der er heldigvis nemmere måder at opnå den på end at sidde i lænestole med metalbakker under sig. 🙂

Det er bl.a. den tilstand Hemi-Sync er supergod til at fremme, og vi træner den i høj grad på The Excursion Workshop. Du skal som sædvanlig være så hjerteligt velkommen! Læs mere om workshoppen her.

Vil du bare udnytte tilstanden i din dagligdag uden særlig træning, så kan jeg anbefale altid at have en notesbog ved hånden om natten (det der med at skulle stå op for at gøre noget lige når jeg er ved at falde i søvn, er jeg virkelig dårlig til!) , når du tager en lur i løbet af dagen, eller når du mediterer. Og så faktisk tillade dig selv de små pauser hvor du lukker øjnene, også – måske endda især – når du har lynende travlt, for du får altså adgang til flere ressourcer når du giver din hjerne en pause undervejs.

Kærlig hilsen
Anja

One thought on “Hvad Edison vidste om inspiration (men kun havde en besværlig metode til at opnå)

  1. Lyder bestemt spændende jeg har personligt lidt svært ved selv at komme ned på jorden når jeg har travlt, men er til gengæld meget kreativ efter den første mundfuld luft tidligt på dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.