Værktøjer er kun noget værd hvis du bruger dem

Hen over de seneste par uger har noget naget mig. Jeg har for så vidt haft det godt, men på et enkelt område af mit liv har der været et sort hul jeg blev ved at falde ned i. Og, kender du det, jeg har bare ALLE værktøjerne til at få mig selv op af hullet igen. Visualisering, bekræftelser, The Work, guidede meditationer, motion, frisk luft, nogen at snakke med og meget, meget mere. Jeg ved hvad der skal til. Jeg gør det bare ikke. I stedet slår jeg mig selv oven i hovedet over at jeg overhovedet har det sådan – var jeg dog ikke kommet over det for længst? Og så slår jeg mig selv over at jeg ikke bruger de værktøjer jeg ved virker. Og så slår jeg mig selv over at jeg slår mig selv. Du godeste!

De sidste par dage er jeg så heldigvis begyndt at gøre nogle af de gode ting, og de havde selvfølgelig ret hurtigt en effekt. Og nu griner jeg så lidt af mig selv i stedet for at slå mig – et klart tegn på at det går den rigtige vej. 😉

Men det fik mig til at tænke på at vi kan lægge værktøj på værktøj på værktøj oven i vores mentale værktøjskasse. Gå på workshops og kurser, tage på retreats, læse bøger – selvudvikle som bare pokker. Blive ved og ved med at hælde nyt på. Måske i håb om at denne gang finder jeg dét værktøj som jeg aldrig glemmer at bruge. Denne gang bliver jeg sådan rigtig oplyst og falder aldrig mere ned i sorte huller. Og sådan går det sjældent. Men måske alle værktøjerne i kombination giver os en nøgle der gør at vi trods alt bliver i de sorte huller i kortere og kortere tid. Det er mit håb. Jeg er i hvert fald holdt op med at have en forventning om at ën metode, ét kursus, én behandling kan løse alle mine problemer.

Og derfor vil du heller aldrig høre mig lovprise Hemi-Sync som det eneste saliggørende selv om jeg nu holder workshops i brugen af det. For det kan ikke løse alting. Faktisk kan det ikke løse noget uden dig og din intention med det. Men det kan måske hjælpe dig derhen hvor løsninger findes, eller derhen hvor der i hvert fald findes noget fred og ro. Det er det jeg bruger det til. Og det er faktisk det eneste jeg ikke glemmer at bruge når jeg sidder fast i sorte huller. Fordi det eneste det kræver af mig, er at jeg lægger mig ned og lytter og slapper af. Men det kan ikke give mig det samme som en kop kaffe og en dyb snak med en god veninde f.eks. gav mig her til aften, eller det som en tur med pennen hen over et stykke papir kan give mig. Der skal mange små ting til. Og for dig virker noget helt fjerde. Men gør det. Brug det der virker. Måske behøver du faktisk slet ikke lære flere metoder eller gå til flere behandlinger. Måske er det nok faktisk at bruge det du allerede har lært.

Hav en rigtig dejlig pinse!

Kærlig hilsen
Anja

P.S. Hmm, det er måske så det helt forkerte tidspunkt at nævne det på 😉 men hvis du gerne vil føje flere værktøjer til din mentale værktøjskasse, kan jeg anbefale dig min weekendworkshop som du kan læse om her – du skal være så hjerteligt velkommen

One thought on “Værktøjer er kun noget værd hvis du bruger dem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.