Vil du dybere end mindfulness?

Når jeg fortæller folk der ikke kender mig, hvad jeg laver – at jeg holder Hemi-Sync-workshops- bliver jeg tit spurgt (for hvad i alverden er det for noget): “Er det sådan noget ligesom mindfulness?” Mindfulness er efterhånden noget alle har hørt om. Folk bliver undervist i det på arbejdspladsen, går til det på aftenskole, mange coaches uddanner sig også til mindfulnessinstruktører. Det er vel nærmest blevet det “man går til” for tiden, hvor alle før det gik til coach. (Hvad mon det næste store bliver? tænker jeg tit.)

Men nej, mine workshops er ikke “sådan noget ligesom mindfulness”. Det går meget dybere end det. Mindfulness er vel meget kort sagt en metode til at være i nuet uden at dømme det der sker. En måde at være til stede på i vågen tilstand. Og det jeg underviser i, handler ikke om det. Man kan vel nærmere sige at det handler om at være vågen og til stede i en anden tilstand. En tilstand hvor du – afhængigt af perspektiv – er enten meget dybt inde i dig selv eller meget langt ude i dig selv, i din større bevidsthed. (Om den større bevidsthed er uden om dig eller inden i dig – tja, det er så op til dig selv at mærke efter i de tilstande.) Det er en måde at få adgang til dit fulde potentiale på.

Et andet spørgsmål jeg har fået for et par dage siden på min Facebook-side, kan vi lige tage med her. Det lød: “Lærer man at arbejde med den åndelige verden sådan helt konkret?”. Og mit svar var: “Jeg tror – sådan som jeg tolker dit spørgsmål, i hvert fald – at svaret på det må være nej. Det man lærer, er at bevæge sig ind i nogle bevidsthedstilstande som man bl.a. kan bruge til at arbejde med den åndelige verden hvis det er det man vil, men formålet er egentlig at man lærer de bevidsthedstilstande at kende og så udforsker hvad de kan bruges til. Det folk oftest melder tilbage bagefter, er at de har fået en større oplevelse af sig selv og hvad deres bevidsthed er i stand til, og måske har fået nogle svar med hjem på nogle af deres livs store spørgsmål.”

Jeg håber det var opklarende hvis du har siddet med nogle af de samme tanker når du har læst mine indlæg. Ellers er du altid velkommen til at skrive til mig og stille spørgsmål.

 


Tilføjet juli 2017: Jeg har fundet denne fine forklaring på forskellen på meditation og mindfulness fra Henning Daverne:

(Kort sagt: “Meditation er en tilstand, mindfulness er en indstilling”)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.