Det blide trip – bevidsthedsrejser uden stoffer

Jeg lærte et nyt ord forleden: Tripsitter (fordi jeg så en video med Mette Glargaard og Fanny Brandt.) En tripsitter giver tryghed undervejs for en person der tager et bevidsthedsudvidende stof.

Fanny beskriver hvad hun gør som tripsitter, sådan her på sin hjemmeside: “… jeg er tilstede sammen med dig, mens du tager på din indre rejse (på et stof du selv har anskaffet), og jeg tager hånd om alt det praktiske, såsom at have styr på musik og lave the eller passe bålet (hvis det er udenfor), udover at være der som støtte og rejsefælle i den udstrækning du har behov for.”

Jeg har aldrig brugt bevidsthedsudvidende stoffer, så dette indlæg er hverken ment som en advarsel eller en anbefaling. Jeg ved intet om det. Men hvis jeg endelig skulle prøve det, ville jeg bestemt benytte mig af sådan en som Fanny.

Når jeg finder begrebet interessant for mig – og for dig med interesse i bevidsthedsrejser – er det pga. tryghedselementet.

Jeg kan ikke kalde mig tripsitter. Slet ikke. Men jeg er for nylig begyndt at se mig selv som en slags turguide. “Rejseleder” er måske et mere dansk ord, og selv om “leder” kan fortolkes anderledes, så får det mig til at tænke på en chef – en der styrer andre mennesker – og det gør jeg ikke. Jeg faciliterer.

Hvorfor skal du bruge mig som turguide?

En af udfordringerne ved bevidsthedsrejser kan være at føle sig tryg nok til at give helt slip på sine fysiske omgivelser. Som jeg har forstået det, er fordelen ved psykedeliske stoffer o.lign. at man ikke har noget valg – uanset hvor meget modstand ens ego måtte gøre, så kommer man af sted. Sådan er det overhovedet ikke på de rejser jeg faciliterer.

Jeg bruger Hemi-Sync, og det er et meget blidt hjælpemiddel – ikke noget der kan tvinge dig i en bestemt tilstand. Men hvis omstændighederne er til det, og du kan give nok slip, kan det give dig nogle særdeles kraftfulde oplevelser som kan være decideret livsændrende.

Og det er her jeg kommer ind i billedet som facilitator: Jeg sørger for de trygge omgivelser, de varme tæpper, den rette musik, at du har noget at drikke, at teknikken virker, at du ikke bliver forstyrret undervejs osv. Alt sammen noget der kan gøre det meget lettere for dig at give slip end når du ligger alene derhjemme.

Bliver du på rejsen ved med at rende ind i blindgyder, er jeg også den der blidt kan pege dig i den rigtige retning. Jeg har – kedeligt nok for mig, men godt for dig nu – årelang erfaring med at “fare vild”, falde i søvn, klikke ud, og hvad man ellers kan opleve af uønskede fænomener på sin indre rejse, og derfor (og i kraft af min uddannelse på Monroe-instituttet) har jeg en god værktøjskasse vi kan plukke af undervejs.

Hvorfor bruge Hemi-Sync?

Mange oplever at have meget svært ved at meditere. Det er sandsynligvis bare et spørgsmål om tålmodighed (og måske også om ikke at være helt på det rene med hvad meditation faktisk er), men har man ikke tålmodigheden, er Hemi-Sync et helt genialt hjælpemiddel. (Du kan se min video om hvad Hemi-Sync er, her – hvis du ikke allerede har set den.) Med Hemi-Sync kan man på ½ time komme i en tilstand som man uden Hemi-Sync skal have mediteret i mange år for at opleve. Bemærk at jeg skriver kan. Det sker ikke for alle lige med det samme, men for mange.

Hvorfor ikke bare gøre det alene – jeg kan jo købe cd’er til formålet?

Det har jeg skrevet en længere artikel om tidligere. Du kan læse den fulde artikel her, men hovedpunkterne er:

  1. Du får det gjort (på et kursus kan du ikke udskyde det til i morgen)
  2. Modstand (alene bruger du sandsynligvis alt for kort tid på det)
  3. Vejledning (det denne artikel handler om)
  4. Gruppeenergi og værdien af andres oplevelser (dine rejsefæller har stor værdi undervejs)
  5. Forankring (derhjemme er det alt for nemt at afskrive det hele som indbildning og ikke få arbejdet videre med det)

Jeg vil gerne have dig som turguide – hvad gør jeg så?

Du tilmelder dig en af mine weekendworkshops. De foregår i Korsør, men jeg holder dem meget gerne over hele landet, så hvis du ikke kan komme til mig, så lad os arrangere noget sammen der hvor du bor.

Klik her for at læse meget mere om weekenden – og hvad andre har sagt om den

 

 

One thought on “Det blide trip – bevidsthedsrejser uden stoffer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.