Hvorfor tage på kursus – kan jeg ikke bare meditere hjemme?

Blandt de oftest stillede spørgsmål om mine Hemi-Sync-workshops er: “Kan jeg ikke bare købe øvelserne og gøre det selv? Hvad får jeg ud af at bruge to dage hos dig fremfor at købe et par cd’er med Hemi-Sync?”

Kan jeg ikke bare selv høre Hemi-Sync? Behøver jeg en workshop?

Grund nr. 1: Du får det gjort!

Måske er du en af de der meget sjældne disciplinerede mennesker der sætter sig noget for og så går den snorlige vej uden tøven. Og så behøver du måske ikke min hjælp (måske – læs alligevel videre).

Meeen det kan også være du er som de fleste. Køber et sæt cd’er, hører en eller to af øvelserne, og så … går hverdagen ligesom bare … Især hvis du ikke fik noget helt spektakulært ud af dem denne første gang.

I hvert fald er mit gæt at du næppe giver dig selv 2 x 9 timers intensiv vekslen mellem øvelser og reflektion. Men hvorfor skulle det nu også være nødvendigt, kunne du spørge. Find svaret i …

Grund nr. 2: Modstand (og derfor er én eller to øvelser ikke nok)

Der er en del af dig der helst bare vil have at alting er som det plejer. Den del bliver kaldt mange ting, f.eks. dit ego eller dit lille selv. Og dens opgave er at holde sig/dig i live. Så når der sker noget der ser ud til at true dens/din eksistens (f.eks. alt det du tror på), gør den modstand.

Det afhænger selvfølgelig af hvad dit formål er med at lytte til Hemi-Sync, hvor stor modstanden er. Vil du “bare” stille og roligt lære din hjerne og krop at slappe af, vil din modstand næppe være særlig stor. Og er det dit formål, vil en øvelse om dagen være fin (se dog igen grund nr. 1).

Men vil du gerne i dybden (højden? bredden?) og virkelig finde hjem i dig selv, så er det meget mere effektivt at gøre det flere gange i træk – og flere dage i træk. Ikke blot træner du hurtigere din hjerne til at komme i den tilstand du ønsker, du trætter/udmatter også den del af dig der gerne vil bevare status quo.

Det kan lyde negativt og forceret, men sådan fungerer det ikke i praksis. Hemi-Sync-processen er kærlig, og ved at bruge den konsekvent og intensivt, får egoet en chance for at opdage at det ikke er så farligt, og så slapper det af.

Så jeg kan kun sige at hvis du synes det virker som to laaaange dage? Godt! Så er der sikkert noget (godt) at komme efter for dig. Og så får du brug for:

Grund nr. 3: Vejledning

Jeg er uddannet til at vejlede dig i den proces som brugen af Hemi-Sync sætter i gang.

Nogle gange vil du bare høre mig sige “aha” og “nååh” og “interessant”, for dine oplevelser er dine, og jeg hverken kan eller vil tolke på dem.

Men jeg vil komme med råd til hvordan du kan udforske dem nærmere og finde svarene selv. Hvad du kan gøre hvis du føler at der absolut ikke sker en disse undervejs. Hvordan du kan håndtere hvis noget skræmmer dig. Om der er noget du kan gøre anderledes for at få et andet udbytte.

Modstanden jeg omtalte ovenfor, får du også hjælp til at tackle. Den kan vise sig på flere måder, f.eks. ved at du falder i søvn eller klikker ud (et begreb der betyder at der simpelthen sker et “klip” i din bevidsthed – en meget sær oplevelse).

Jeg har haft flere på workshop som selv havde gennemført Gateway Experience (hjemmeudgaven), og de har alle fortalt at de har fået langt mere ud af det med vejledning – af ovenstående grunde.

Grund nr. 4: Gruppeenergi og værdien af andres oplevelser

Der sker noget ganske særligt når man mediterer eller laver andet energiarbejde i fællesskab. Der opstår en særlig gruppeenergi som man ikke oplever på egen hånd.

Dine oplevelser spejles i de andre, og deres oplevelser spejles i dig. At dele hvad du har oplevet eller ikke oplevet (lige så vigtigt), har en enorm værdi for dem du deler med.

Kender du det at have drømt noget om natten som du ikke kan huske når du vågner? Men pludselig i løbet af dagen hører du ordet “spagetti” og kommer i tanker om at du drømte at du var på italiensk restaurant, og så folder hele scenariet sig ud for dig igen?

Søvn er en ændret bevidsthedstilstand, og den mekanisme gør sig også gældende i andre ændrede bevidstedstilstande – som dem du lærer at bevæge dig ind i med Hemi-Sync. Derfor har det stor værdi at tale om oplevelserne bagefter – og høre om de andres. Også selv om du ikke tror du oplevede noget som helst.

Grund. nr. 5: Forankring

Forankringen kommer faktisk af grund nummer 2, 3 og 4. At arbejde med noget i dybden, at dele det med andre mennesker og at have en lærer til rådighed.

Og når noget er forankret, vil du være meget bedre rustet til at arbejde med det selv når du kommer hjem. Disciplinen vil komme af sig selv når du mærker fordelene hurtigt og intensivt.

Den ekstra grund nr. 6: Gå offline, og mød rigtige mennesker!

Onlineworkshops er det helt store hit i øjeblikket. Jeg elsker dem selv. Til nogle ting! Men min spirituelle udvikling sker bedst i samspil med “rigtige” mennesker, har jeg erfaret. Det er vældig bekvemt at være hjemme og slippe for at blive konfronteret med andre end sig selv (det kan jo være “slemt” nok), men jeg synes nu alligevel du skal give dig selv den gave at komme tæt på andre mennesker der er på samme rejse som dig.

Har jeg overbevist dig om at du skal med på en af mine workshop, så hop ind her, og find de næste datoer og en tilmeldingsknap: Få adgang til dit fulde potentiale med Hemi-Sync

One thought on “Hvorfor tage på kursus – kan jeg ikke bare meditere hjemme?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.