Du skal ikke dø (kun fysisk)

Filmen AfterlifeJeg har lige set dokumentarfilmen Afterlife på Netflix. Jeg tror ikke den ligger på det danske Netflix, men med f.eks. tilføjelsesprogrammet Hola i browseren Chrome kan man få lov at se det amerikanske udvalg, og der ligger den. Man kan sikkert også finde den andre steder.

Nå, men … den handler om nærdødsoplevelser, og instruktøren interviewer folk der har haft nærdødsoplevelser, og to store forskere på området Jeffrey Long og Raymond Moody.

Jeg har læst flere bøger om nærdødsoplevelser og andre oplevelser der stærkere end stærkt indikerer at der findes et efterliv, så der var som sådan ikke noget overraskende i denne film. Men det den fik mig til at tænke på, var noget der aldrig holder op med at overraske mig: At folk kan høre de historier og fuldkommen nægte muligheden for at efterlivet er virkeligt. Jeg forstår det simpelthen ikke.

Og jeg ved godt at folk der fuldkommen nægter muligheden for at efterlivet er virkeligt, tænker det samme den anden vej. Jeg har hørt den flere gange: “Tænk at en der er så intelligent som dig, tror på sådan noget.”

Jeg prøver selv at lade være med at fornærme eller undervurdere folks intelligens i den henseende, men det er mig faktisk en gåde at man f.eks. kan høre folk fortælle at mens de var erklæret klinisk døde, kunne de i en tilstand uden for deres krop se og høre noget der foregik i et helt andet lokale end deres (døde!) krop var til stede i, og så hævde at det er en illusion der opstår fordi hjernen mangler ilt. Eller at de lyver bare for at gøre sig interessante.

Det er ikke noget folk bare finder på. Hør hvad Jeffrey Long siger omkring 6:22 i traileren her:

“What I think is most important is that this is not wishful thinking, this is not speculation. This is solid evidence based on solid principles, research with scientific basis, and it’s with that underpinning, with that knowledge that we have gained through our research over the years, that we can have that confidence in saying, yes there is an afterlife.”

Men det er jo sikkert bare hvad skeptikere kalder pseudovidenskab …

Jeg kalder det åben og sund fornuft at lytte til de historier med interesse i betydningen af deres sandhed. Hvordan Efterlivet “ser ud” og “fungerer” kan så diskuteres. Men at det findes – at en eller anden form for bevidsthed eksisterer hinsides vores fysiske krop – synes jeg er meget svært at komme udenom.

3 thoughts on “Du skal ikke dø (kun fysisk)

  1. Hej Anja,
    Jeg faldt over dette indlæg, da jeg var på google og lede efter dansk research omhandlende nærdødsoplevelser, da jeg netop har oprettet en FB side og youtube kanal (NDO – Nærdødsoplevelser) som er dedikeret til at sprede kendskabet til nærdødsoplevelser her i DK.
    Jeg vil egentlig bare sige at jeg har det på helt samme måde som dig mht. Fænomenet NDE. Jeg har nærstuderet nærdødsoplevelser på hobbyplan i de sidste 4 år ca. Og er kommet til helt samme konklusion at disse er uforklarlige oplevelser folk reelt har, og som videnskaben ikke er i stand til at forklarer. Jeg har haft en del diskutioner med nogle “diehard” skeptikere, som ikke er til at hugge og stikke i, uanset hvor seriøst forskningsmateriale man fremlægger for dem. Det må de selvfølgelig selv om, men jeg føler bare der er et kæmpe potentiale i den viden der kommer fra netop NDO, og det kunne i sidste ende gøre verden til et bedre sted for os alle!

    Udover det kan Jeg jo se at du har masser af andre spændende indlæg, så dem vil jeg læse videre på

  2. Hov, Jakob, jeg ser lige at jeg fik liket din Facebook-side, men aldrig svaret på din kommentar her. Dejligt at vi er flere der udbreder kendskabet til fænomenet. Har du læst Dean Radins bog “Real Magic”? Den handler ikke om NDO, men han skriver en del om skepsis på de forskningsområder han beskæftiger sig med (psi), og flere videnskabsfolk svarer på spørgsmålet “hvor meget evidens skulle der til før du ville acceptere det her som virkeligt?” direkte: “Det vil intet kunne få mig til at acceptere”. Hvilket jo er en virkelig uvidenskabelig holdning at have. 😉

  3. Hey. Er der nogen herinde der muligvis ved om i en nær-dødsoplevelse, livet efter har prøvet at fortælle eller advare en om noget. Jeg havde en her for 10 år siden og prøver at finde mening med en bestemt part af min dødsoplevelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.